top of page

FALCON

FALCON: Text
01.png

FALCON

Trillingsanalysator

Het resultaat van 30 jaar ervaring in condition monitoring van roterende machines, FALCON is een innovatieve trillingsmeet- en analysetool die condition-based onderhoud beschikbaar maakt voor alle gebruikers.

KERNPUNTEN

INNOVATIEVE DRAADLOZE METING

 • Verbeterd gebruikerscomfort

 • verbeterde beveiliging

 • nieuwe toepassingen (ingesloten machines, mobiele machines, meting achter beschermingsconstructie)

 • patent aangevraagd

02.png

KENMERKEN

03.png

All-in-one

De FALCON-oplossing combineert innovatieve functies die nog nooit samen in één apparaat zijn gezien.

 • de triaxiale draadloze sensor voert synchrone trillingsmetingen uit in alle richtingen

 • ingebouwde stroboscooplamp voor het meten van de rotatiesnelheid

 • ingebouwde laserpyrometer voor het meten van lagertemperatuur

 • ingebouwde camera om de machine te identificeren, de sensor te positioneren en het rapport te illustreren

 • ingebouwde Accurex ™ automatische diagnose

 • 4 analoge kanalen voor gesynchroniseerde metingen bovenop de triggeringang

04.png

Accurex ™ automatische diagnose

Met FALCON kunt u direct profiteren van de voordelen van condition based onderhoud: ACCUREX ™ automatische diagnose werkt onmiddellijk na de eerste meting. De geïdentificeerde defecten zijn beschikbaar voor de machine en staan dus ter beschikking van de operator (smering van lagers, temperatuurregeling ...), waardoor het onderhoudsproces kan worden geoptimaliseerd.


In overeenstemming met ISO 10816 en het resultaat van meer dan 30 jaar ONEPROD-ervaring, biedt de ingebouwde automatische diagnosemodule van FALCON ongeëvenaarde relevante en betrouwbare resultaten. Duidelijk geïdentificeerde machine-indicatoren bieden een algemene risicobeoordeling om de gebruiker te helpen bij het verbeteren van de analyse van kritieke machines. Elk geconstateerd defect wordt nauwkeurig, betrouwbaar op de machine weergegeven (patent aangevraagd).

05.png

Automatische meetopstelling

FALCON is voor iedereen beschikbaar. Wat ooit vervelend was, is tegenwoordig van grote eenvoud, aangezien de configuratie wordt uitgevoerd op basis van een eenvoudige beschrijving van de kinematica van de machine via het ingebouwde scherm. Elke roterende machine kan nu in minder dan 2 minuten worden opgesteld. Alle vereiste trillingsmetingen zijn hier: ISO 10816 snelheid, algemene versnelling, Lager Defect Factor ™, hoge FFT-resolutie en time waveform en aanvullende aangepaste parameters kunnen met een paar klikken in de hele database worden uitgevoerd. Het opbouwen van een database is nog nooit zo eenvoudig geweest!

06.png

Productiviteitsmeting

De tri-axiale draadloze sensor en realtime verwerkingsmogelijkheden verkorten de tijd van trillingsmetingen drastisch: 8 seconden per lager om de X ,Y- en Z-richtingen te meten met de hoogste kwaliteit van trillingsgegevensconfiguratie. Met behulp van de foto's is het identificeren van de machine nog nooit zo eenvoudig geweest: de gebruiker navigeert op het kleurentouchscreen van het volledige zicht op de plant naar de foto van de sensorpositie op de machine.

FALCON reduceert de tijd en kosten die nodig zijn voor ingrepen in het veld tot een minimum. Het nut van FALCON valt op als het in een plant wordt geïnstalleerd.

07.jpg

Betrouwbaar door ontwerp

FALCON is ontworpen voor industrieel gebruik zonder compromissen in ruwste omgevingen:

 • ATEX Zone 2

 • IP65

 • weerstaat een valhoogte van 1m20.


De FALCON heeft een breed gekleurd aanraakscherm dat zelfs met veiligheidshandschoenen kan worden gebruikt, met een rubberen handgreep voor eenvoudig gebruik en is schokbestendig. Door het ontbreken van een kabel kan de operator veilig werken, binnen een straal van 10 tot 20 meter tussen de draadloze sensor en de apparatuur. Metingen kunnen worden uitgevoerd binnen beschermende constructies of door een deur. De gebruiker hoeft niet meer in de buurt van de machine te zijn in een warme omgeving.

08.png

Ongeëvenaarde communicatie

FALCON bevat alle communicatiemodi:

 • draadloze WIFI communicatie met de tri-axiale trillingssensor

 • gegevens uploaden / downloaden via USB, Ethernet, internet, standaard WiFi-protocol

 • route-uitwisseling op afstand via e-mail

 • Cloudtoegang tot het gehoste platform ONEPROD


FALCON verzend verzamelde data en de trillingsanalysetools data naar het voorwaardelijke onderhoudsplatform dat is uitgerust met de krachtige NEST-software, zodat de data automatisch wordt opgeslagen, geanalyseerd en gepubliceerd in rapporten.

BESTANDEN

FALCON

Folder

FALCON

Technische datasheet

GERELATEERDE PRODUCTEN

bottom of page